США привітали створення Таллінського механізму з кіберзахисту

США привітали створення Таллінського механізму з кіберзахисту

Укрінформ
Сполучені Штати привітали створення Талліннського механізму, який допоможе надати Україні засоби розбудови кібернетичного потенціалу.

Про це написала у соцмережі Х посол США в Україні Бріджит Брінк з посиланням на заяву речника Держдепу Метью Міллера, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати вітають створення Талліннського механізму, який допоможе нам надати Україні засоби розбудови кібернетичного потенціалу і допоможе Україні захистити своє фундаментальне право на захист кіберпростору», - зазначається в дописі.

Як повідомлялося, міністерства закордонних справ України та ще десяти країн: Великої Британії, Данії, Естонії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Польщі, США, Франції та Швеції створили Талліннський механізм, який допоможе зміцнити кіберзахист і цивільний кіберпотенціал нашої країни.

Читайте також: Десять держав запустили Талліннський механізм для кіберзахисту України

Його учасники координуватимуть зусилля з мобілізації додаткової підтримки для потреб профільних установ у сфері кібербезпеки. Група також тісно співпрацюватиме з Євросоюзом і НАТО та залишається відкритою до приєднання нових учасників.

Зранку 12 грудня оператор "Київстар" став мішенню потужної хакерської атаки, що призвела до технічного збою. Недоступними стали послуги зв`язку та доступу в інтернет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-