У Китаї запрацювала найбільша в світі надвисокогірна вітроелектростанція

У Китаї запрацювала найбільша в світі надвисокогірна вітроелектростанція

Укрінформ
У Тибетському автономному районі на південному заході Китаю запрацювала найбільша у світі надвисокогірна вітрова електростанція, побудована на висоті 4650 метрів.

Про це повідомляє CGTN, передає Укрінформ.

Вітрова електростанція (ВЕС) складається із 25-ти великих вітряних турбін, які займають площу понад 140 тисяч квадратних метрів.

Маючи потужність 100 МВт і генеруючи 200 мільйонів кВт-год. електроенергії на рік, ВЕС має повністю забезпечувати потреби для 230 тисяч жителів, майже половини населення, сусіднього міста Нагку, одного з найвисокогірніших міст світу і найхолодніших місць у Китаї, де температура може опускатись до мінус 40°С.

Зважаючи на висоту та суворі кліматичні умови, в ході реалізації проєкту особливу увагу було приділено вимірюванням сили вітру на плато, вибору місця встановлення турбін та їх конструкції.

Аби забезпечити стійкість генеруючих агрегатів у екстремальних погодних умовах, розробники, зокрема, винайшли спеціальну техніку для розпилення зовнішнього шару фарби, яка дозволить ефективно запобігти пересушуванню фарбового покриття й передчасному старінню відкритих частин вітрових турбін.

Читайте також: NASA досліджує озеро в Туреччині, аби зрозуміти геологічну історію Марса

У Китайській енергетичній інвестиційній корпорації (China Energy), яка розробляла даний проєкт, зауважили, що ВЕС, побудована на висоті від 3500 до 5500 метрів, вважається надвисокою.

Як повідомляв Укрінформ, на сході Китаю ввели в експлуатацію найбільшу в країні плавучу сонячну електростанцію (СЕС) потужністю 650 МВт.

Фото: CMG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-