Chrome та режим «інкогніто»: Google погодився знищити мільярди архівних записів

Chrome та режим «інкогніто»: Google погодився знищити мільярди архівних записів

Укрінформ
Компанія Google погодилася знищити мільярди записів зі своїх архівів, які відображали інтернет-активність користувачів у браузері Chrome під час роботи режиму "інкогніто".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

"Google погодився видалити мільярди записів, що містять особисту інформацію, зібрану від понад 136 мільйонів людей у США, які переглядають Інтернет-сайти через веббраузер Chrome", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, таким чином Google прагне домогтися мирного урегулювання судового позову, який подали до федерального суду Каліфорнії.

Виявилося, що увімкнення режиму, який нібито має гарантувати користувачу анонімність та приватність у мережі, не впливало на відстеження даних з боку Google. У позові компанію звинувачують у тому, що вона виявилася "ненадійним джерелом інформації".

Читайте також: Штучний інтелект Bard від Google почав генерувати зображення

Умови примирення також передбачають те, що Google упродовж п'яти років дозволятиме "інкогніто"-користувачам блокувати відстеження даних. Це відобразиться на прибутках Google, що збиратиме менше інформації, яку можна було б потім монетизувати.

Як повідомляв Укрінформ, компанії Amazon, Microsoft та Google закриють доступ до своїх хмарних сервісів для користувачів на території Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-