На Луганщині загарбники змушують школярів відвідувати пропагандистські виставки

На Луганщині загарбники змушують школярів відвідувати пропагандистські виставки

Укрінформ
У тимчасово захоплених росіянами містах Луганської області школярів змушують відвідувати пропагандистські пересувні виставки.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна державна адміністрація.

По прифронтових містах захопленої Луганщини подорожує чергова пропагандистська пересувна експозиція, присвячена російському вторгненню в Україну. "На ній окупанти зобразили викривлену реальність", - підкреслили в ОДА.

Виставку демонструють у Сєвєродонецьку, Лисичанську та інших населених пунктах. На виставку примусово водять місцевих школярів.

Як зазначає обладміністрація, загарбники у Сєвєродонецьку "власноруч затвердили положення про порядок вскриття житлових та нежитлових приміщень в багатоквартирних будинках за відсутності господаря або іншого законного власника".

Читайте також: Бюджетникам на ТОТ примусово роздають пропагандистські газети - Центр нацспротиву

"Раніше ці дії відбувалися хаотично і не були прописані у жодному з папірців. Днями колаборанти спробували узаконити вибиття дверей і подальше мародерство. Зокрема вскриття цих приміщень має проводитись зі складанням акту в п’яти екземплярах", - ідеться в повідомленні.

За словами начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора, "ворог не припиняє бити по житловій забудові Невського. Вчора руйнувань зазнали ще два будинки. Водночас, під вогнем росіян перебуває і логістичне сполучення між деокупованими селами. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Невське, Макіївка, Стельмахівка, Новолюбівка".

Як повідомив Лисогор, атакували росіяни на Куп’янському та Сіверському напрямках. На першому з них було 13 спроб штурму, зокрема біля Стельмахівки та Новоєгорівки. На другому - три атаки, ворог активний в Білогорівці.

Читайте також: На Луганщині загарбники хочуть змусити школярів вивчати «історію ЛНР»

На Лиманському напрямку з вертольотів армійської авіації росіяни завдали удар біля Новолюбівки.

Як повідомляв Укрінформ, українські ракетники влучили по базі росіян у селищі Ювілейне в передмісті Луганська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-