В Україні судитимуть ще 10 підприємців-колаборантів із Криму

В Україні судитимуть ще 10 підприємців-колаборантів із Криму

Укрінформ
В Україні судитимуть ще 10 підприємців-колаборантів із тимчасово окупованого Криму. Їм загрожує до 5 років ув'язнення та позбавленням права займатися певною діяльністю строком до 15 років та з конфіскацією майна.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя, передає Укрінформ.

"Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальні акти стосовно 10 кримських підприємців, які ведуть господарську діяльність у співпраці з ворогом. Їхні дії кваліфіковано за ч. 4 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі, з позбавленням права займатися певною діяльністю строком до 15 років та з конфіскацією майна". - йдеться у повідомленні.

Прокуратурою встановлено, що після окупації півострова громадяни України, з метою ведення господарської діяльності, зареєстрували свої підприємства відповідно до російського законодавства. А у 2021-2023 роках через портал РФ, який дає можливість брати участь у держзакупівлях, добровільно уклали контракти на поставку товарів та надання послуг установам країни-агресора.

Зокрема, двоє з обвинувачених займаються будівельним бізнесом й забезпечували житлом працівників «слідчого комітету» та «прокуратури Республіки Крим». Інші співпрацювали з окупаційними територіальними підрозділами МВС РФ в Криму, управлінням федеральної служби виконання покарань по Республіці Крим та м. Севастополю тощо.

Читайте також: «Заступнику голови» Ялти оголосили підозру в колабораціонізмі та допомозі армії РФ

Йдеться про двох приватних підприємців та директорів ТОВ: «Зодіак-Альфа», «СЕВІЛ», «Альт-Ера», «АВТОДЕЛЬ ГАЗ», «ПРОДАЛЬЯНС», «Авес-Строй», «Спеціалізований забудовник будівельна компанія Статус «Жовтий Діамант»», «АКВАБІОЩИТ».

Раніше Укрінформ повідомляв, що станом на кінець 2023 року прокуратура АРК та міста Севастополя повідомила підозру в колабораційній діяльності 155 особам на тимчасово окупованому півострові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-