На Херсонщині жінка пішки втекла з окупації через Антонівський міст

На Херсонщині жінка пішки втекла з окупації через Антонівський міст

Укрінформ
На Херсонщині жінка пішки втекла з окупації, вийшовши на вцілілу частину Антонівського мосту, звідки її врятували українські військові. Влада просить людей так не ризикувати.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу повідомив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

«Такі неузгоджені дії ризиковані були для цієї жінки, це ризик і для інших людей, які можуть намагатися повторити цей подвиг. Також це великий ризик для хлопців, які виконували рятувальну операцію, - там все прострілюється. І після того розголосу, який був після цієї події, то, зрозуміло, що може бути команда з боку російських військових стосовно того, щоб не давати можливості повторити таке», - зауважив Соболевський.

Наразі у нього немає більше інформації про цю жінку.

Водночас Соболевський зазначив, що кожен український громадянин, який повернуся з тимчасово окупованої території - це вже маленька перемога, тому що ці люди перебувають щоденно під дуже великими ризиками. Крім того, Росія намагається на ТОТ інтегрувати людей у свою систему, зробити їх «такими ж зомбі», як і своє, російське населення.

Читайте також: На ТОТ Херсонщини патріоти спалюють російські газети

Він також підкреслив, що є різні обставини, чому люди лишаються в окупації. Є ті, хто фізично не може виїхати, наприклад, у кого є важкохворі родичі, у когось ще інші вагомі обставини.

«Ми не повинні допускати ситуацію, коли у населення буде складатися думка, що люди, які лишилися на ТОТ і тривалий час перебувають в окупації, що це не є вже наші люди, що вони не є українцями, не є патріотами. Це не відповідає дійсності», - наголосив Соболевський.

Як він підкреслив, звісно, є певний відсоток зрадників, людей, які йдуть «куди вітер подує». Але на ТОТ дуже багато українців, які чекають на ЗСУ та звільнення, і Україна має їх зараз максимально підтримувати.

Як повідомляє видання «Мост», напередодні мережу сколихнуло відео, на якому невідома жінка вийшла на вцілілу частину Антонівського мосту з боку тимчасово окупованих Олешок на лівобережжі Херсонщини.

Жінку помітив оператор українського дрона, якому вона показала свій паспорт. Дрон провів її до позицій ЗСУ на лівому березі, після чого військові на човні переправили жінку на підконтрольну Україні територію.

Читайте також: Загарбники погрожують не вивозити сміття людям з ТОТ, у яких немає російського паспорта

Зазначається, що жінка не знала, що Антонівський міст зруйнований, тому вона так впевнено йшла до нього. Загалом, за словами військових, операція з евакуації жінки тривала близько шести годин та була небезпечною як для неї самої, так і для бійців Сил оборони, адже у будь-який момент ворог міг завдати удару.

Зараз жінка, ім’я якої не повідомляють, перебуває в безпеці. Вона почувається добре.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-