Загарбники готують мобілізацію на ТОТ Запоріжжя - Федоров

Загарбники готують мобілізацію на ТОТ Запоріжжя - Федоров

Укрінформ
У тимчасово окупованих районах Запорізької області росіяни роблять усе можливе, аби запровадити мобілізацію.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров, передає Укрінформ.

«На тимчасово окупованій території відбувається саме те, що ворог називає встановленням їхньої «влади», але насправді це знущання з мешканців. Починаючи з того, що вони наразі роблять усе можливе для того, щоб запровадити мобілізацію. Сьогодні вони закінчують відновлювати військовий облік», - розповів очільник області.

Він пояснив, що вже пів року люди на окупованій території не можуть отримати жоден документ чи послугу без постановки на облік у фейкових військкоматах та призовних столах.

Читайте також: На ТОТ Запоріжжя росіяни створили повну інфраструктуру для незаконної мобілізації

За словами Федорова, там вже два місяці триває призов на строкову службу, і якщо раніше росіяни робили виняток для ТОТ, то цьогоріч призов на захоплених територіях «іде повним ходом».

Також керівник ОВА зазначив, що на окупованих територіях є дефіцит кадрів - там велика нестача лікарів, вчителів, прокурорів, суддів тощо, тому «фахівців» завозять з Росії.

Крім того, сказав Федоров, окупанти мілітаризують українську молодь на ТОТ - учнів та студентів масово залучають до таких організацій, як «Юнармія», «Юг молодой».

Читайте також: У школах на ТОТ Запоріжжя загарбники насаджують «Зірницю» та норми «ГТО»

«Один з основних предметів у школах - загальна військова підготовка, де не тільки хлопців, а й дівчат учать керувати дронами та поводитися зі зброєю», - додав Федоров.

Як повідомлялося, у «ЛНР» продовжуються заходи прихованої мобілізації. Людям певних професій заборонено виїздити з території «республіки» навіть до РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-