МКІП тримає зв'язок із закладами культури на тимчасово окупованих територіях - Карандєєв

МКІП тримає зв'язок із закладами культури на тимчасово окупованих територіях - Карандєєв

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики тримає певний зв'язок із закладами культури, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях.

Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час форуму «Культура під час війни. Людський капітал», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В окупації залишається велика кількість закладів культури, які сьогодні не є в нашому розпорядженні, проте ми тримаємо певний зв’язок з ними і сподіваюсь, що ми знайдемо ті рішення, які дозволять нам в подальшому, після перемоги, відновити їх роботу саме в українському контексті», - сказав Карандєєв.

Він зазначив, що 164 заклади культури виїхали з тимчасово окупованих територій та продовжують працювати в Україні та світі. Зокрема, Луганський обласний академічний музично-драматичний театр, який розмістився в Сумах; Маріупольський театр, який релокований в Ужгород; Луганська обласна філармонія у Львові; Бахмутський фаховий коледж культури та мистецтв, який працює у Кам’янці Подільському та інші.

"Люди переїхали колективами, і створили спроможність подальшої своєї роботи на нових місцях. Тут ми з вдячністю звертаємось до колег, які на місцях забезпечили такі переїзди, розміщення наших колег з окупованих територій. І створили умови для того, щоб вони могли працювати в нових умовах та форматах", - додав Карандєєв.

Читайте також: До мобілізації представників культури має бути грамотний підхід - Карандєєв

Як повідомлялося, т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв заявив, що за понад два роки повномасштабної війни сфера культури України втратила 18% працівників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-