У «Дії» розпочався бета-тест міжнародного реєстру збитків для мешканців ТОТ

У «Дії» розпочався бета-тест міжнародного реєстру збитків для мешканців ТОТ

Укрінформ
Власники зруйнованого житла на тимчасово окупованих територіях чи в зонах бойових дій зможуть подати заяву до міжнародного Реєстру збитків через «Дію».

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі Міністерства цифрової трансформації.

«Розширюємо сервіс у «Дії», за допомогою якого українці подають заяви до міжнародного Реєстру збитків про пошкодження та знищення житла через російську агресію. Скоро скористатися послугою зможуть всі українці, чиє житло було пошкоджене чи зруйноване, в тому числі ті, у кого оселя на тимчасово окупованих територіях або в зоні бойових дій», - йдеться в повідомленні.

Нова послуга також буде доступна для українців, у яких право власності не зареєстроване в Реєстрі речових прав, та для тих, хто не має акту про пошкоджене майно від місцевої влади й не подавався на програму "єВідновлення".

Читайте також: В Україні планують спростити процедуру відшкодування за втрачене житло на ТОТ

Зараз починається бета-тестування нового сервісу. Після успішного тесту він буде доступний для всіх.

У Мінцифри нагадали, що заяви, подані до міжнародного Реєстру збитків, стануть підставами для майбутніх репарацій, які держава-агресор має заплатити за всі руйнування.

Як повідомлялося, до Реєстру збитків, заподіяних агресією Росії проти України, може бути подано від 6 до 8 млн заяв на відшкодування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-