Ексофіцера Національного космічного агентства судитимуть за держзраду

Ексофіцера Національного космічного агентства судитимуть за держзраду

Укрінформ
У Житомирі судитимуть колишнього офіцера Національного космічного агентства, який після окупації Криму добровільно перейшов на бік РФ і зараз служить в армії країни-агресорки.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Управління СБУ в Житомирській області.

«Перед судом постане ексофіцер Національного космічного агентства України, який перейшов на бік ворога в період збройного конфлікту та добровільно розпочав службу в окупаційній армії РФ. Слідчими СБУ встановлено, що 37-річний зрадник досі продовжує працювати у центрі дальнього космічного зв’язку поблизу Євпаторії (Крим), проте вже на боці країни-агресорки… За завзяту службу дезертир отримав від загарбників псевдозвання «майор» та посаду керівника підрозділу системи навігації ГЛОНАСС (радіонавігаційна супутникова система ворога, яка допомагає координувати ракетні удари по Україні)», - йдеться у повідомленні.

Зрадником є колишній випускник житомирського військового вишу, який, серед іншого, займається підготовкою фахівців із радіоелектронної та космічної розвідки.

Зазначається, що для виконання завдань в інтересах оборони та безпеки України свого часу його відрядили до одного з майданчиків управління і випробувань Національного космічного агентства у Криму. Після окупації півострова Росією тодішній капітан зрадив військову присягу та не виконав розпорядження про виїзд на підконтрольну Україні територію.

Читайте також: Справу ексспівробітника СБУ з Криму про держзраду передали до суду

У березні 2014 року дезертир прийняв пропозицію представників окупаційної влади, отримав російський паспорт та уклав контракт на проходження військової служби у складі ЗС РФ із дислокацією в тимчасово окупованому Вітіно (Крим).

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно обвинувачують фігуранта у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) та ч. 1 ст. 408 (Дезертирство) Кримінального кодексу.

Читайте також: Експравоохоронця з Ізюма засудили до 15 років ув’язнення за держзраду

Наказом Міністерства оборони України за порушення військової присяги його позбавлено офіцерського звання «капітан» та звільнено з військової служби. Постановою слідчого СБУ зловмисника оголошено у розшук. Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Як повідомлялося, у Житомирі на 15 років засудили колишнього в’язня з Донецька, який підписав контракт із бойовиками «ДНР» і перебував на посаді снайпера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-