На тимчасово окупованих територіях демонтували всі пам'ятники жертвам Голодомору - депутатка

На тимчасово окупованих територіях демонтували всі пам'ятники жертвам Голодомору - депутатка

Укрінформ
Російська Федерація демонтувала всі пам'ятники жертвам Голодомору на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомила членкиня постійної парламентської делегації в ПАРЄ, заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ, коментуючи схвалення ПАРЄ Резолюції «Протидія стиранню культурної ідентичності під час війни та миру».

«Про що ця резолюція? Спираючись на факти, на слухання, на свідчення очевидців, зокрема тих, які були на ТОТ, я пояснюю, що знищення культурної ідентичності українців, спадщини, заборона українських книг і їх спалення, заборона навчатись українською мовою, вилучення архівів, викрадення культурних цінностей з музеїв - все це робиться, аби сказати, що ніякої України не було. Так само, як і знищення на окупованих територіях пам'яток. До речі, всі пам'ятники Голодомору вже демонтовані на окупованих територіях», - зазначила Кравчук, яка є авторкою документа.

За її словами, всі ці дії варто сприймати як геноцидальну кампанію Росії проти українців.

Читайте також: ПАРЄ просуває спецтрибунал та наголошує на геноцидній політиці Росії

«Росія не тільки знищує фізично людей, катує їх, але й намагається стерти ідентично. І те, що відбувається з дітьми, які зараз викрадені і перебувають у РФ у різних центрах, таборах, де їх намагаються перевчити з українців на росіян, із дітьми, яких віддають у сім'ї на усиновлення і міняють паспорти й прізвища для того, щоб їх ніхто не повернув в Україну - це теж геноцидальні наміри», - додала народна депутатка.

Як повідомляв Укрінформ, Парламентська асамблея Ради Європи проголосувала за резолюцію «Протидія стиранню культурної ідентичності під час війни та миру», яка містить безпрецедентні положення щодо підтримки української культури та збереження ідентичності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-