У в’язниці РФ відмовляються повідомляти, куди етапували кримського журналіста Бекірова

У в’язниці РФ відмовляються повідомляти, куди етапували кримського журналіста Бекірова

Укрінформ
Керівництво в’язниці у Красноярському краї РФ відмовляється повідомляти, куди етапували кримського журналіста Ремзі Бекірова, засудженого окупантами до 19 років ув’язнення у справі "Хізб ут-Тахрір".

Про це «Крим.Реалії» розповіла дружина політв’язня Халіда Бекірова, передає Укрінформ.

«Тимчасовий виконувач обов'язків начальника в'язниці №2 в Єнісейську Красноярського краю Росії Євген Ларін відмовився повідомити дружині громадянського журналіста з Криму Ремзі Бекірова, до якої колонії його етапували з в'язниці №2 Єнісейська», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у відповідь на її звернення Ларін заявив, що установа не розкриватиме даних про місце етапування через закон про персональні дані.

Як повідомлялося, 5 липня засудженого на 19 років Ремзі Бекірова вивезли із в'язниці до транзитного пересильного пункту в Красноярську

Читайте також: Журналіста з Криму Бекірова етапували із в'язниці Красноярського краю РФ

Ремзі Бекіров - громадянський журналіст, який вів стрім обшуків і судів у політично мотивованих справах проти жителів Криму, зокрема у справі «Веджі Кашка», затриманні священника УПЦ Климента, у справах Хізб ут-Тахрір та інших. Ремзі Бекіров є ініціатором ідеї про колективну допомогу сім'ям кримських політв'язнів. Має трьох неповнолітніх дітей.

10 березня 2022 року Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону засудив правозахисника Ремзі Бекірова до 19 років позбавлення волі у справі "Хізб ут-Тахрір".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-