У Криму чоловіка засудили до 18 років колонії - нібито за підрив газогону у Кореїзі

У Криму чоловіка засудили до 18 років колонії - нібито за підрив газогону у Кореїзі

Укрінформ
У ФСБ РФ стверджують, що 43-річний житель Ялти в червні 2023 року нібито за завданням СБУ встановив на одній із ділянок газопроводу в селищі Кореїз у тимчасово окупованому Криму вибухівку і підірвав його. Чоловіка засудили до 18 років позбавлення волі.

Про це повідомляє "Суспільне Крим" із посиланням на російські ЗМІ, передає Укрінформ.

"У затриманого виявлено та вилучено різного виду вибухові пристрої та вибухові речовини: пластичну вибухову речовину масою більше ніж два кілограми, саморобний кумулятивний заряд, передавачі та приймачі радіокерованих виконавчих пристроїв, а також електродетонатори військового призначення та електрозапальнички, виготовлені промисловим способом", — стверджують у ФСБ.

Чоловіка засудили до 18 років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії суворого режиму та перебуванням перших чотирьох років у в'язниці, а також штраф у розмірі 500 тисяч рублів (приблизно ₴236 тисяч).

Читайте також: У Криму з початку року загарбники заарештували 92 людини за політичними мотивами

Раніше затриманий громадянин РФ дав свідчення. Він розповів, що СБУ нібито завербувала його, дізнавшись про його російське громадянство та пригрозивши наслідками (чоловік жив у Дніпропетровській області). У РФ він в'їхав через Молдову та Туреччину.

Як повідомляв Укрінформ, у червні 2023 року у селищі Кореїз поблизу Ялти в окупованому Криму стався вибух на газопроводі. Тоді 500 абонентів залишилися без газу.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-