Росіяни готуватимуть школярів із захопленої Луганщини до війни з Україною

Росіяни готуватимуть школярів із захопленої Луганщини до війни з Україною

Укрінформ
Російські загарбники у так званій "ЛНР" посилюють пропаганду серед дітей та молоді, готуючи їх до участі у війні.

Як передає Укрінформ, про це ідеться на сторінці у Фейсбуці Луганської обласної державної адміністрації.

За інформацією начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора, днями учнів школи №1 із тимчасово захопленого Біловодська загарбники привезли до Новосибірської області, де облаштований наметовий табір "юних армійців".

Там спецназівці, танкісти, курсанти військових вишів РФ навчатимуть дітей з Луганщини навичкам бою. Також виконуватимуть свою роботу спеціалісти з патріотичного виховання.

Як повідомляє обладміністрація, штраф у розмірі 100% від суми розрахунку очікує на підприємців так званої "ЛНР" з 1 січня, якщо ті не встановлять на кожній точці продажу контрольно-касове обладнання.

За вимогою росіян його повинні придбати всі підприємці, крім майстрів народного промислу та носіїв багажу.

"Прифронтові Невське та Макіївка перебувають під щільним вогнем росіян. За останню добу ворог застосовував там 95 безпілотників, авіацію, артилерію. Наслідки для Невського – ще два пошкоджених будинки", – зазначив очільник ОДА.

Російські війська 11 разів спробували просунутися біля Невського, Макіївки та в Серебрянському лісі. Також вони намагалися протиснути оборону українських захисників поблизу Стельмахівки.

Читайте також: На підконтрольну Україні територію повернули з окупації ще сімох дітей

За словами Лисогора, "попри небезпеку, ми продовжуємо підтримувати жителів, які ще не евакуювалися. Так, учора до Новолюбівки та Невського доставили продуктові набори та тижневий запас хліба – усе вже роздали людям".

Як повідомляв Укрінформ, із прифронтових сіл Луганської області евакуювали ще трьох людей. За словами Лисогора, до Краматорська вивезли 63-річного чоловіка з Макіївки. В одному із центральних регіонів на нього очікує дружина. 77-річний чоловік і 76-річна жінка виїхали з Невського і мешкатимуть на Харківщині, де їм знайшли тимчасове житло.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-