Ватажку «ЛНР» Пасічнику оголосили нову підозру

Ватажку «ЛНР» Пасічнику оголосили нову підозру

Укрінформ
Служба безпеки України оголосила нову підозру ватажку терористичної організації «ЛНР» Леоніду Пасічнику.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ

За даними слідства, фігурант організував примусове залучення жителів тимчасово захопленої частини Луганської області до загарбницьких угруповань Південного військового округу Росії.

Із 19 лютого 2022 року він підписав декілька розпоряджень щодо «введення воєнного стану» та «мобілізації» на захопленій частині регіону. Це стало формальною підставою для того, щоб російські військові примусово «призвали» на війну проти України майже 80% працівників місцевих підприємств. Ідеться насамперед про чоловіків віком від 18 років, яких після нетривалої підготовки на полігонах відправляють на «м’ясні» штурми українських позицій на східному фронті.

Встановлено, що понад 70% «мобілізованих» загинули на передовій у перші місяці повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Читайте також: СБУ скерувала до суду справу щодо колаборантів-пропагандистів із «ЛНР»

На підставі зібраних доказів Пасічнику інкримінується порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб, – ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України.

Слідчі дії для притягнення фігуранта до відповідальності за новими фактами його злочинної діяльності тривають.

Як повідомляв Укрінформ, на початку липня завдяки доказовій базі СБУ Пасічник отримав 12 років тюрми за колабораційну діяльність і посягання на територіальну цілісність та недоторканність України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-