Україна передала раднику президента Туреччини перелік важкохворих кримських політв’язнів

Україна передала раднику президента Туреччини перелік важкохворих кримських політв’язнів

Укрінформ
Представник Уповноваженого ВРУ з прав жителів Автономної Республіки Крим Ельвін Кадиров на зустрічі з радником Президента Туреччини Ялчином Топчу надав перелік важкохворих кримських політв’язнів, незаконно утримуваних Російською Федерацією.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у Телеграмі, передає Укрінформ.

В центрі уваги під час зустрічі були громадяни України з тимчасово окупованого півострова, які зазнають незаконного переслідування, утримуються російською владою, та яких етапують до РФ всупереч міжнародному гуманітарному праву.

Як зазначив омбудсман, окрему увагу приділили важкохворим політв’язням. Це Тофік Абдулгазієв, Ірина Данилович та Амет Сулейманов. Вони мають широкий перелік тяжких захворювань, які унеможливлюють відбування покарання у місцях позбавлення волі.

"Стан здоров’я Абдулгазієва Тофіка критичний. Він втратив понад 10 кг ваги, у нього виявили різні інфекційні захворювання на туберкульоз відкритої форми. Подальше знаходження під вартою – фактично смертний вирок для нього", – заявив Представник омбудсмана.

Кадиров наголосив на важливості пошуку шляхів впливу на РФ для визволення всіх незаконно засуджених кримських політв’язнів.

Читайте також: У Криму «суд» продовжив арешт фігурантам «справи кримських мусульман» із Джанкойського району

Він надав перелік важкохворих політв’язнів для подальшої передачі переліку Президенту Реджепу Таїпу Ердогану з метою комунікації щодо їх визволення.

На зустрічі також були присутні радник з питань казначейства та фінансів Туреччини Халіт Бурак Топчу та керівник відділення президентства Туреччини Фатіх Топакташ.

Ельвін Кадиров подякував присутнім за стратегічне партнерство між державами й підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Як повідомляв Укрінформ, кримського політв'язня Владлена Абдулкадирова етапували до колонії в Архангельській області РФ.

Фото: Дмитро Лубінець / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-