Кримського політв'язня Ремзі Бекірова етапували із СІЗО Красноярська до Хакасії

Кримського політв'язня Ремзі Бекірова етапували із СІЗО Красноярська до Хакасії

Укрінформ
Засудженого до 19 років позбавлення волі громадянського журналіста Ремзі Бекірова вивезли із СІЗО Красноярська РФ та остаточно етапують до виправної колонії № 33, яка знаходиться у столиці Республіки Хакасія — місті Абакан.

Як передає Укрінформ, про це він написав у листі до дружини Халіди Бекірової, повідомляє "Кримська солідарність"

За словами Ремзі Бекірова, зараз він все ще перебуває у проміжному пункті – у слідчому ізоляторі № 2 в Абакані. 

Зазначається, що 4 серпня політв'язня етапували з Красноярська в «столипінському» вагоні. Цей вагон спеціально призначений для перевезення засуджених та заарештованих. Усередині нього — залізні ґрати та маленькі камери із вузькими лавами. У таких вагонах часто не вистачає вентиляції, світла, а санітарні умови люди характеризують як незадовільні.

Журналіст не описав у листі, як він пережив поїздку, але зазначив, що після того, як його «обшукали та завантажили в поїзд», «дорогою було багато пригод».

Вже вранці він був у Абакані. У СІЗО Бекіров пробуде від трьох до шести днів – так йому сказали наглядачі. Потім його відправлять до виправної колонії №33.

«Це режимний табір із своїми особливостями. Мабуть, не хоче ФСВП відправляти мене ближче до будинку до Криму», - написав кримський татарин.

Він повідомив дружині, що поки перебуває в етапі, не отримує від неї новин. Журналіст передав привіт рідним та «всім, хто (його - ред.) пам'ятає».

Читайте також: Політв'язнів із Бахчисарая етапували з Криму до СІЗО у Ростові-на-Дону

Як повідомлялося, 5 липня засудженого Ремзі Бекірова вивезли із в'язниці №2 Єнісейська Красноярського краю до транзитного пересильного пункту в Красноярську.

Ремзі Бекіров - громадянський журналіст, який вів стрім обшуків і судів у політично мотивованих справах проти жителів Криму, зокрема у справі «Веджі Кашка», затриманні священника УПЦ Климента, у справах Хізб ут-Тахрір та інших. Ремзі Бекіров є ініціатором ідеї про колективну допомогу сім'ям кримських політв'язнів. Має трьох неповнолітніх дітей.

10 березня 2022 року Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону засудив Бекірова до 19 років позбавлення волі у справі "Хізб ут-Тахрір".

Раніше Укрінформ повідомляв, що політв’язень Ремзі Бекіров перебуває у СІЗО Красноярська РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-