Політв'язень Сервер Мустафаєв втрачає зір у в'язниці

Політв'язень Сервер Мустафаєв втрачає зір у в'язниці

Укрінформ
Незаконно засуджений Росією до 14 років ув'язнення кримчанин Сервер Мустафаєв втрачає зір у в'язниці.

Про це «Кримській солідарності» розповіла дружина політв'язня Майє Мустафаєва, яка у липні відвідала чоловіка у Тамбовській області РФ, передає Укрінформ.

"Засуджений на 14 років ув'язнення правозахисник та колишній координатор «Кримської солідарності» Сервер Мустафаєв продовжує втрачати зір у бараку суворих умов утримання (ІК-1 Тамбовської області). Туди його перевели у лютому", - йдеться у повідомленні.

За словами дружини, проблеми із зором у Мустафаєва розпочалися ще у СІЗО Новочеркаська. Окуліст виписав йому окуляри, в яких політв'язень пише та читає.

«Якщо раніше він бодай бачив дрібний шрифт, то тепер все розпливається. У Сервера швидко втомлюються очі», - розповіла жінка.

Через суворі умови утримання активіст не може продовжити навчання на юридичному факультеті, куди вступив торік. Стати до навчання на заочній формі він так і не зміг.

У суворих умовах утримання (СУУ) політв'язень перебуває понад пів року. До цього він рік був у загальному загоні. У СУУ, за словами Мустафаєва, його перевели «через тяжкість статті». Також його поставили на профоблік як схильного до тероризму, хоч він уже перебуває на обліку як схильний до екстремізму.

Читайте також: Політв'язнів із Бахчисарая етапували з Криму до СІЗО у Ростові-на-Дону

Політв'язень продовжує займатися правозахисною діяльністю та допомагає співкамерникам.

Як повідомлялося, у 2018 році силовики у Криму після обшуків арештували Сервера Мустафаєва та Едема Смаїлова. Їх обвинуватили за справою «Хізб-ут-Тахрір». Мустафаєва засудили до 14 років позбавлення волі.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-