Кримського політв'язня Айвазова незаконно перемістили в Архангельську область

Кримського політв'язня Айвазова незаконно перемістили в Архангельську область

Укрінформ
Незаконно засудженого у Росії за «тероризм» кримчанина Раїма Айвазова протиправно перемістили з в'язниці Димитровграда Ульяновської області в Архангельську область.

Про це повідомляє представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, передає Укрінформ.

«Активіста Раїма Айвазова, незаконно засудженого на 17 років позбавлення волі за підтримку кримських політв’язнів, протиправно перемістили з в'язниці Димитровграда Ульяновської області, РФ, в Архангельську область, за три тисячі кілометрів від дому», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кримський татарин розповів дружині, що з в'язниці його вивезли в Ульяновське СІЗО, в якому він перебував дев'ять днів. Далі його везли через Казань, Пермь, Ярославль. Під час цього переміщення помер батько Айвазова.

«На жаль, мій чоловік зараз ще далі від дому. Щойно його перемістили до в'язниці, я відразу написала заяву з проханням, щоб Раїм відбував термін ближче до дому, але мені прийшла негативна відповідь», — сказала дружина політв'язня.

Читайте також: Політв'язень Сервер Мустафаєв втрачає зір у в'язниці

Як повідомлялося, 27 березня 2019 року у Криму проходили наймасовіші обшуки у будинках кримських мусульман. У результаті було заарештовано 25 кримськотатарських громадських активістів, серед яких Раїм Айвазов.

Росіяни засудили його на 17 років, звинувативши у причетності до ісламської політичної партії «Хізб ут-Тахрір», яка визнана в Росії терористичною, але діє без обмеження на рівні національних законодавств багатьох країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-