Політв'язня Едема Смаїлова сім місяців тримають у суворих умовах колонії РФ

Політв'язня Едема Смаїлова сім місяців тримають у суворих умовах колонії РФ

Укрінформ
Фігуранта справи «кримських мусульман», кримчанина Едема Смаїлова вже понад сім місяців тримають у бараку суворих умов утримання в колонії Костромської області РФ.

Про це «Кримській солідарності» повідомила його дружина Ліля Смаїлова, передає Укрінформ.

«Учасника «другої Бахчисарайської групи» у справі Хізб ут-Тахрір та колишнього голови релігійної мусульманської громади «Топчікой» Едема Смаїлова вже понад сім місяців тримають у бараку суворих умов утримання (СУС) в ІЧ-7 Костромської області», – йдеться у повідомленні.

За словами дружини політв'язня, вона втратила зв'язок із чоловіком у січні цього року. Лише з листів, що прийшли пізніше, жінка дізналася, що Едем перебуває в «СУС» з перервами на переміщення до штрафного ізолятора (ШІЗО) та приміщення камерного типу (ПКТ). Загалом Смаїлов провів у ШІЗО вже два місяці.

Також повідомляється, що у Смаїлова спостерігаються проблеми зі здоров'ям. У нього погіршився зір, псуються зуби, які він сам собі вириває.

Як повідомлялося, 11 жовтня 2017 року в Бахчисараї співробітники ФСБ затримали шістьох кримських татар - Тимура Ібрагімова, Марлена (Сулеймана) Асанова, Мемета Бєлялова, Сейрана Салієва, Сервера Зекір'яєва та Ернеса Аметова. Пізніше, 21 травня 2018 року, були затримані у своїх будинках та заарештовані в рамках цієї ж кримінальної справи Едем Смаїлов та Сервер Мустафаєв.

Читайте також: У Росії не надають медичну допомогу кримським політв’язням Еюпову і Нагаєву

16 вересня 2020 року Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону засудив Едема Смаїлова до 13 років ув'язнення за участь у діяльності терористичної організації Хізб ут-Тахрір. 14 березня 2022 року Апеляційний військовий суд у Власисі практично в повному обсязі відмовив у задоволенні захисту.

Раніше Укрінформ повідомляв, що фігуранти «бахчисарайської справи» заявляють, що умови у російському СІЗО межують із тортурами.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-