Росіяни майже не надають гумдопомогу соціально незахищеним жителям ТОТ - Федоров

Росіяни майже не надають гумдопомогу соціально незахищеним жителям ТОТ - Федоров

Укрінформ
Російські загарбники майже не надають гуманітарну допомогу соціально незахищеним жителям тимчасово окупованих територій.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів начальник Запорізької ОВА Іван Федоров, передає Укрінформ.

«Ми бачимо, що продовжується постановка на військовий облік усіх мешканців тимчасово окупованих територій. Ворог також майже перестав надавати будь-яку гуманітарну допомогу соціально незахищеним верствам населення на ТОТ. Ми можемо констатувати, що рівень життя в тимчасовій окупації стає ще гіршим», - зазначив Федоров.

За його словами, також спостерігається активне розселення російських правоохоронців, військовослужбовців, пенсіонерів військової служби. Вони заселяються на ТОТ у квартири й будинки тих, хто тимчасово виїхав з окупованих територій, і вважають їх своїми.

Читайте також: Задля підсилення мілітаризації освіти на ТОТ у школи залучатимуть ще більше «казаків» - ЦНС

Начальник ОВА наголосив, що трапляються випадки, коли в людей, які отримали російські паспорти та погодилися переоформити своє майно, окупанти націоналізували житло та депортували їх за межі ТОТ.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук застерегла громадян від повернення на ТОТ з огляду на небезпеку, що загрожуватиме в окупації.

Фото: GettyImages

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-