ВРП звільнила суддю-колаборантку із Херсонщини

ВРП звільнила суддю-колаборантку із Херсонщини

Укрінформ
Вища рада правосуддя звільнила суддю Генічеського районного суду Херсонської області Наталію Шарко за вчинення істотного дисциплінарного проступку.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба ВРП. 

«20 серпня 2024 року Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звільнення судді Генічеського районного суду Херсонської області Шарко Наталії Анатоліївни на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що рішення ухвалене на підставі подання Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя. 

Як інформують у відомстві, під час дисциплінарного провадження ця палата встановила, що з початку тимчасової окупації частини Херсонської області суддя Шарко не вчиняла жодних дій, спрямованих на виконання обов’язків судді України, і на момент розгляду дисциплінарної справи вона здійснює «правосуддя» від імені держави-агресора.

«Пунктом 3 частини шостої статті 126 Конституції України передбачено, що підставами для звільнення судді є вчинення істотного дисциплінарного проступку, грубе чи систематичне нехтування обов’язками, що є несумісним зі статусом судді або виявило його невідповідність займаній посаді», - пояснюють у ВРП.

За інформацією Фундації DEJURE, після тимчасової окупації Херсонщини «суддя Шарко, найімовірніше, нікуди не виїхала, а залишилися здійснювати “правосуддя” в Генічеську».


 
Читайте також: ВАКС призначив дату розгляду справи Князєва

Встановлено, що суддя брала участь у створенні незаконного судового органу на території окупованого Генічеську, а потім там же винесла рішення про тримання під вартою українця нібито за “участь у незаконному збройному формуванні”.

Як повідомлялося, 10 липня 2024 року Третя Дисциплінарна палата ВРП вирішила притягнути до дисциплінарної відповідальності суддю Генічеського районного суду Херсонської області Наталію Шарко та застосувати до неї дисциплінарне стягнення у вигляді подання про звільнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-