На ТОТ Луганщині росіяни прийматимуть школярів у піонери та «вереснят»

На ТОТ Луганщині росіяни прийматимуть школярів у піонери та «вереснят»

Укрінформ
На тимчасово окупованих територіях Луганщини росіяни відроджують у школах радянські традиції: дітей прийматимуть у піонери та "вереснят".

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Луганської ОВА, передає Укрінформ.

"Вже за тиждень на школярів у так званій «ЛНР» очікує нова виховна програма «Луганський характер». Її авторами є співробітники місцевого педагогічного університету, які зробили декілька кроків назад і використали досвід радянської системи освіти. Так, до прикладу, «характер» формуватимуть у «вереснят» – учнів молодших класів. У середніх класах з’являться «піонери», у старших – трудовики. Але останнє звання потрібно буде ще заслужити, виконуючи «суспільно корисні роботи». Занепад «республіки» росіяни вирішили розпочати з молодого покоління", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в ОВА поінформували про шахрайську схему, яку практикують в тимчасово окупованому Сєвєродонецьку: підрядники наймають людей для ремонту, а коли настає час розрахунку, шукають нову "робочу силу".

"У Сєвєродонецьку підрядник вчергове не розрахувався із найманими працівниками, які займалися ремонтом п’ятиповерхівки у старих районах міста. Встигли частково попрацювати лише в одному з під’їздів. Тепер шукають нову робочу силу, яку теж деякий період можна буде використати безоплатно", - зазначили в обладміністрації.

Читайте також: Росіяни відправили до табору на військовий вишкіл 11 підлітків з Кадіївки на Луганщині

За інформацією начальника Луганської ОВА Артема Лисогора, бойові дії минулої доби точилися біля Макіївки та Стельмахівки. Окупанти там не досягли успіху. Вони продовжують бити по селах уздовж лінії бойового зіткнення. У районі Куземівки двічі вдарили з реактивної системи залпового вогню. По Невському, Макіївці, Стельмахівці та Куземівці – зі ствольної артилерії. Поблизу цих населених пунктів противник застосував 88 безпілотників.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники розробили для школярів із так званої "ЛНР" щоденники з переписаною історією регіону - підготували понад 100 тисяч екземплярів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-