У Центрі нацспротиву розповіли, як росіяни грабують і штрафують фермерів на ТОТ

У Центрі нацспротиву розповіли, як росіяни грабують і штрафують фермерів на ТОТ

Укрінформ
На тимчасово окупованих територіях півдня росіяни продовжують шантажем збирати зерно в місцевих аграріїв.

Про це повідомив ЦНС, передає Укрінформ.

На ТОТ діє примітивна система збору зерна, яка передбачає наявність так званого державного оператора, який за фіксованою ціною, нижче ринкової, збирає зерно у фермерів й перепродує його. Надалі державний оператор перепродає зерно фірмам-прокладкам, дотичних до окупаційної адміністрації, які надалі вже реалізовують його за ринковими цінами. Відтак фермери повністю контрольовані окупантами, йдеться у повідомленні.

Читайте також: СБУ затримала вантажне судно, яке допомагало росіянам вивозити з Криму українське зерно

"Натомість ворог пропонує фермерам дотації, але й тут є нюанс, адже дотації не можна отримати, якщо ти не лояльний до російської влади. При тому, через падіння врожайності на ТОТ півдня окупанти запровадили штрафи фермерам, щоб ще більше зробити їх залежними від окупаційної адміністрації. Таким чином фактично ворог грабує фермерів й заробляє на сировині регіону, проводячи типову колоніальну політику", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, затриманим окупаційною поліцією українцям на тимчасово окупованих територіях пропонують на вибір підписати контракт із «військкоматом» або відправитись на певний термін за ґрати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-