СБУ оголосила підозру російській сенаторці від «ДНР»

СБУ оголосила підозру російській сенаторці від «ДНР»

Укрінформ
Служба безпеки України оголосила підозру колаборантці, яка представляє «ДНР» у російській Раді Федерації.

Про це на онлайн-брифінгу повідомила керівниця пресслужби ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях Галина Прищепа, передає кореспондент Укрінформу.

«Один з основних напрямків нашої роботи – це колаборанти… Серед фігурантів наших кримінальних проваджень є підсанкційна поплічниця ворога, яка активно сприяє укріпленню окупаційного режиму на Донеччині – це колишня помічниця народного депутата України Наталія Ніконорова. Наприкінці 2022 року вона була призначена сенатором Росії та представником від виконавчого органу державної влади «ДНР», - розповіла вона.

За словами Прищепи, Ніконорова забезпечує функціонування всіх гілок окупаційної влади на захоплених територіях Донеччини. Вона також координує проєкт жіночого руху прокремлівської партії «Єдина Росія» та є заступником секретаря донецького відділення з агітаційної та пропагандистської роботи.

Читайте також: СБУ викрила колаборанта, який технічно забезпечує поширення російської пропаганди на сході України

У 2016 році зрадницю призначили керувати «міністерством закордонних справ ДНР». При цьому вона очолила спеціальну комісію з фіксації та збору доказів так званих «воєнних злочинів української влади на Донбасі».

Прищепа зазначила, що усі сфабриковані докази Ніконорова представляла у Мінську на засіданні тристоронньої контактної групи з мирного урегулювання ситуації на сході України.

«З 2022 року фігурантка перебуває під санкціями всіх країн Євросоюзу, України, США, Канади, Швейцарії, Австралії та Японії», - заявила співробітниця СБУ.

Читайте також: Колаборантам-керівникам трьох міст на ТОТ Луганщини «світить» до 10 років в'язниці

Вона додала, що слідчі СБУ повідомили Ніконоровій про підозру за ч. 1 ст. 258 -3 Кримінального кодексу (Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації), а також за ч. 5 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність). Підозрюваній загрожує до 15 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, у Донецькій області з початку поточного року СБУ оголосила про підозри у колабораціонізмі 171 особі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-