Двом журналістам з Криму загрожує до 10 років ув'язнення за посягання на територіальну цілісність України

Двом журналістам з Криму загрожує до 10 років ув'язнення за посягання на територіальну цілісність України

Укрінформ
Двом кримським журналістам з телеканалу «Міллет" загрожує до 10 років ув'язнення за посягання на територіальну цілісність України. Вони закликали до зміни меж території України та поширювали пропаганду ворога.

Про це повідомляє прокуратура АР Крим та м.Севастополя, передає Укрінформ.

"За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозру двом журналістам проросійського телеканалу «Міллет». Їхні дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що один з підозрюваних у 2016 році був ведучим програми новин на телеканалі «Міллет», зокрема випусків, присвячених нібито «диверсійним операціям українських спецпідрозділів, питанням утисків кримських мусульман з боку України, боротьбі з тероризмом» тощо.

Інша «журналістка» у 2017 році вела на вказаному телеканалі суспільно-політичне ток-шоу за участю запрошених проросійських діячів та представників окупаційної влади.

В ефірах пропагандистських програм, які надалі транслювалися на сторінці телеканалу «Міллет» у відеохостингах «Youtube» та «Rutube», підозрювані неодноразово висловлювалися з публічними закликами до зміни меж території та державного кордону України.

Читайте також: Судитимуть співробітників окупаційного телеканалу в Маріуполі, які працюють на РФ - прокуратура

Відповідно до висновку судово-лінгвістичної експертизи, виступи підозрюваних містять висловлювання, спрямовані на підтримку дій держави-агресора та її окупаційної адміністрації, додали в прокуратурі.

Раніше Укрінформ повідомляв, що прокуратура Криму зареєструвала понад 3200 кримінальних справ за роки російської окупації.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-