Політв'язня Ельдара Кантимирова етапують до Бурятії

Політв'язня Ельдара Кантимирова етапують до Бурятії

Укрінформ
Політв'язня Ельдара Кантимирова готують до етапування до Республіки Бурятія із в'язниці Димитровграда Ульянівської області.

Як передає Укрінформ, про це політв’язень 12 вересня написав у листі дружині Ельвіні Усеїновій повідомляє «Кримська солідарність».

«Політв'язень Ельдар Кантимиров повідомив сім'ю про майбутній етап до Республіки Бурятія із в'язниці №1 Димитровграда Ульянівської області», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Російський суд залишив у силі вирок кримському політв'язню Яшару Шихаметову

За словами Кантимирова, його етапують до Бурятії, яка знаходиться за понад 7 тисяч кілометрів від Алушти, «як помсту за те, що під час відбування у в'язниці вимагав дотримання своїх прав і заперечував порушення прав у суді».

«Усі мої заяви щодо надання зустрічі з представником адміністрації були проігноровані. До мене дійшли чутки, що це через мій статус політв’язня і мою «надмірну» активність відстоювання своїх прав і законності», — написав Кантимиров.

У листі він не вказав, коли його переведуть і до якої колонії в Бурятії його відправлять.

Як повідомлялося, 10 червня 2019 року в Криму в будинках чотирьох кримських татар мусульман пройшли масові обшуки за участю бійців ОМОНу, співробітників спецслужб та представників Центру боротьби з екстремізмом.

В Алушті силовики затримали 58-річного виконувача обов'язків імаму в мечеті Руслана Нагаєва та 42-річного підприємця Ельдара Кантимирова. У селі Малий Маяк – 57-річного Руслана Месутова, а в селі Ізобільне – 55-річного Ленура Халілова, голів місцевої релігійної громади.

Кантимиров же був учасником одиночного пікету проти утисків та придушень кримських татар за національною та релігійною ознакою. Раніше в його будинку вже проводилися слідчі дії з погрозами та натяками покинути Крим.

Читайте також: Політв'язня Азіза Ахтемова вивезли з в'язниці Красноярського краю в невідомому напрямку - дружина

Через два роки, 16 серпня 2021 року, Південний окружний військовий виніс вирок фігурантам «алуштинської групи» Хізб ут-Тахрір. Руслану Нагаєву, Ельдару Кантимирову, Руслану Месутову та Ленуру Халілову. Чоловіків засудили до 13, 12 та 18 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності.

Раніше Укрінформ повідомляв, що МЗС України висловило рішучий протест у зв’язку із неправомірним рішенням Південного окружного військового суду РФ від 16 серпня про засудження чотирьох громадян України Руслана Нагаєва, Ленура Халілова, Руслана Месутова та Ельдара Кантимирова у справі «Алуштинської групи Хізб ут-Тахрір».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-