У Криму засудили чоловіка на 12 років за нібито підготовку замаху на окупаційного посадовця

У Криму засудили чоловіка на 12 років за нібито підготовку замаху на окупаційного посадовця

Укрінформ
Незаконний Київський районний суд Сімферополя ухвалив вирок Мамуту Белялову та відправив у колонію за нібито співучасть у замаху на життя окупаційного міністра курортів Криму.

Про це повідомляє ZMINA із посиланням на рішення так званого суду, передає Укрінформ.

"Незаконний суд визнав винним 25-річного Белялова у нібито співучасті в замаху на вбивство колишнього окупаційного міністра курортів Криму Вадима Волченка, незаконному обігу зброї та вибухових речовин. Кримця відправили за ґрати на 12 років у колонію суворого режиму та додатково наклали штраф у 350 тисяч рублів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вирок чоловікові виніс російський суддя – Михайло Бєлоусов. Справа потрапила у суд в грудні 2023 року. Кількаразово розгляд по суті відкладали.

Як повідомляють російські пропагандистські медіа із зали суду, обвинувачем від прокуратури виступав Олександр Домбровський, який заявив, що Белялова нібито завербував для ведення антиросійської діяльності співробітник Служби безпеки України. На кримця звернули увагу українські спецслужби через його антиросійські переконання, стверджували росіяни.

Читайте також: Російська пропаганда в Криму повторює радянські наративи про кримських татар - історик

Крім того, він начебто за гроші погодився вивчити шляхи пересування Волченка і шляхи відходу після злочину. Також він нібито мав передати грошову винагороду виконавцю вбивства. Втім виконавець, який повертався у Крим, передав відомості про плани на замах ефесбівцю, кажуть російські силовики.

Адвокат підсудного розповів, що Белялов визнав себе винним і розкаявся у скоєному, ймовірно для отримання більш м’якого вироку.

Як повідомляв Укрінформ, у Криму засудили жителя Запоріжжя до 14 років колонії за «шпигунство».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-