Апеляційний суд у РФ залишив чинним вирок кримському імаму - 17 років в'язниці

Апеляційний суд у РФ залишив чинним вирок кримському імаму - 17 років в'язниці

Укрінформ
Апеляційний військовий суд міста Власиха у РФ залишив без змін вирок імаму Раїфу Февзієву, засудженому до 17 років позбавлення волі за статтею «про участь в терористичній організації».

Про це «Кримській солідарності» повідомив адвокат Едем Семедляєв, передає Укрінформ.

"Апеляційний військовий суд міста Власиха залишив без змін вирок імаму Раїфу Февзієву, засудженому до 17 років позбавлення волі за статтею 205.5 КК РФ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на судовому засіданні кримський татарин виступив з останнім словом, у якому назвав політично вмотивовані кримінальні справи, зокрема свою справу, — поразкою судової системи.

«Сподіваючись на хоч якусь неупередженість судової системи, чим вона, власне кажучи, і повинна характеризуватися, я постарався максимально, наскільки це можливо, об'єктивно довести свою невинність», - заявив політв'язень.

Раїф Февзієв - імам, кримськотатарський активіст, багатодітний батько.

Читайте також: У Криму засудили чоловіка на 12 років за нібито підготовку замаху на окупаційного посадовця

Як повідомлялося, 17 серпня 2021 року в тимчасово окупованому Криму після обшуків у будинках кримських татар силовики затримали п'ятьох осіб. У Нахімовському районі Севастополя співробітники ФСБ заарештували активістів Рустема Мурасова та Рустема Таїрова, у Балаклавському районі Севастополя – Джеббара Бекірова, у Бахчисарайському – Заура Абдуллаєва, у Сімферопольському – імама Раїфа Февзієва. Усі заарештовані систематично відвідували політично мотивовані судові процеси, підтримували сім'ї політв'язнів, організовували у своїх селищах масові заходи на підтримку кримських татар, яких переслідує окупаційна влада.

Кримському імама Февзієва, якого звинуватили в участі в ісламській політичній партії «Хізб ут-Тахрір», російський суд засудив до 17 років позбавлення волі.

Фото: crimean-solidarity.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-