СБУ оголосила підозри 29 зрадникам, які катували цивільних на ТОТ Херсонщини

СБУ оголосила підозри 29 зрадникам, які катували цивільних на ТОТ Херсонщини

Укрінформ
Служба безпеки України заочно повідомила про підозри 29 особам, які проводять масові репресії проти цивільного населення тимчасово окупованих районів Херсонської області.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

Служба безпеки та Національна поліція встановили особи зрадників, які пішли працювати у створений загарбниками «відділ МВС РФ по Олешківському округу», зокрема й колишніх працівників правоохоронних органів України.

Фігуранти викрадають та ув’язнюють місцевих жителів, застосовуючи проти них тортури, у тому числі з використанням електричного струму. Також ув’язнених тривалий час залишають у карцерах без їжі та води.

Крім того, поплічники ворога разом із загарбниками розграбовують оселі викрадених людей під виглядом обшуків. Під час таких нальотів викрадають усе приватне майно потерпілих, зокрема автомобілі, оргтехніку, меблі та побутові прилади.

Читайте також: У Новотроїцькому на ТОТ Херсонщини підірвали машину колаборанта

«Ще одним завданням загарбницького органу була охорона російських так званих виборчкомів та збройний супровід ворожих агітаторів у ході псевдореферендуму щодо приєднання регіону до складу РФ», - ідеться в повідомленні.

На підставі зібраних доказів правоохоронці заочно повідомили про підозру 29 колаборантам, які діяли у складі злочинної організації.

Їх підозрюють одразу за вісьмома статтями Кримінального кодексу України, зокрема ст. 255 (Створення, керівництво злочинною організацією, а також участь у ній); ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України); ст. 111-1 (Колабораційна діяльність).

Читайте також: Так званого «губернатора Херсонщини» засудили до 15 років ув’язнення за сприяння росіянам

Оскільки колаборанти переховуються на тимчасово захопленому росіянами лівобережжі Херсонщини, тривають комплексні заходи для їх затримання й покарання, долали в СБУ.

Розслідування проводили за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Як повідомляв Укрінформ, слідчі Нацполіції оголосили підозри дев’ятьом жителям Донеччини, які за вказівками росіян катували українців на тимчасово окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-