В Україні засудили до 13 років ув'язнення ще одного учасника «самооборони Криму»

В Україні засудили до 13 років ув'язнення ще одного учасника «самооборони Криму»

Укрінформ
В Україні заочно засудили до 13 років ув'язнення учасника незаконного збройного формування «самооборона Криму», який допомагав ворогу окупувати півострів.

Про це повідомляє прокуратура АРК та Севастополя, передає Укрінформ.

"За публічного обвинувачення прокуратури автономії до 13 років позбавлення волі заочно засуджено бійця координованого державою-агресором НЗФ «самооборона Криму». Його визнано винним у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України), участі в не передбачених законом збройних формуваннях (ч. 2 ст. 260 КК України) та посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст.110 КК України)", - йдеться у повідомлені.

Прокурори в суді довели, що у лютому 2014 року громадянин України вступив до лав НЗФ «самооборона Криму». До його обов’язків як «бійця 16-ї роти» входило «охорона» державних будівель, блокування військових частин ЗСУ, патрулювання вулиць, а також виявлення та затримання проукраїнськи налаштованих мешканців півострова.

Зокрема, 26 лютого 2014 року засуджений, який мав на озброєнні вогнепальну зброю, прибув до будівлі Верховної Ради АР Крим у місті Сімферополі, де відбувався мітинг на підтримку територіальної цілісності і недоторканності України. Разом з іншими «самооборонівцями» він допомагав силовим структурам РФ у розгоні учасників мітингу та захопленні будівлі ВР АР Крим.

Окрім того, у березні 2014 року «боєць» здійснював охорону та забезпечував проведення незаконного референдуму щодо приєднання території півострова до складу РФ.

У подальшому його призначили «помічником начальника «Кримського республіканського штабу народного ополчення – народної дружини Республіки Крим».

Читайте також: СБУ оголосила підозру пропагандисту, який придумав назву «ввічливі люди» для військових РФ у Криму

За сумлінне виконання поставлених окупантами завдань нагороджений медалями «За возвращение Крыма» та «За защиту Крыма». Також засуджений отримав подяку «за грамотные и четкие действия во время несения службы» від заступника керівника «Кримського республіканського штабу народного ополчення - народної дружини Республіки Крим», додали в прокуратурі.

Як повідомлялося, до 13 років ув’язнення засудили «командира роти» незаконного збройного формування «самооборона Криму», який брав участь у захопленні Росією півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-