СБУ повідомила про підозру продюсерці фільмів на підтримку російсько-української війни

СБУ повідомила про підозру продюсерці фільмів на підтримку російсько-української війни

Укрінформ
СБУ повідомила про підозру прокремлівській пропагандистці Катерині Агранович, яка продюсує фільми й серіали на підтримку російсько-української війни.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила керівниця пресслужби ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях Галина Прищепа.

«СБУ задокументувала злочинну діяльність прокремлівської пропагандистки Катерини Агранович. Зловмисниця створює та розповсюджує контент, спрямований на підтримку війни та держави-агресора, є членом громадської палати РФ та секретарем «Союза журналистов России», - йдеться у повідомленні.

За словами Прищепи, ця зловмисниця була довіреною особою Путіна на президентських виборах 2024 року, і вона є одним із ключових рупорів Кремля на окупованій території та публічно підтримує повномасштабну війну РФ проти України.

Як учасниця «міжнародного громадського трибуналу по Україні» та «наглядової ради центру підтримки оборонних ініціатив» при окупантах зловмисниця розповсюджує фейки про українських оборонців.

Так, дочка одного з командирів батальйону «Спарта» є співавторкою та продюсеркою фільмів, серіалів і книжок, де героїзує окупаційні війська, підтримує примусову мобілізацію на захоплених територіях України.

«Протягом повномасштабного вторгнення пропагандистка разом із своїм братом виготовили два серіали, присвячені мобілізації до війська загарбників. Також у російському прокаті вийшов документальний фільм за їхнім авторством, де вони створюють образ законності окупації частини території Донецької області та висвітлюють діяльність органів державної влади України як протиправну», - зазначила Прищепа.

Вона додала, що було встановлено, що антиукраїнський контент Агранович поширює під псевдонімом «Катруся» через власні акаунти у соціальних медіа.

Згодом вона очолила пропагандистське видання «Mosnow», через яке також здійснює медійну підтримку країни-агресорки.

Крім того, ворожа поплічниця особисто надає інтерв’ю для друкованих видань РФ, в яких маніпулює фактами та формує думку мешканців окупованої території в інтересах РФ для підтримки дій окупаційних військ.

Слідчі СБУ повідомили пропагандистці про підозру за ч. 6 ст. 111-1 (здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Перший заступник «генпрокурора ЛНР» підозрюється в порушенні законів війни - ДБР

«Невдовзі Агранович буде оголошено в розшук. Досудове розслідування здійснюють співробітники ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури», - підсумувала Прищепа.

Як повідомлялося, Служба безпеки України заочно повідомила про підозру 29 співробітниками так званого Головного управління МВС РФ на лівому березі Херсонської області, яке проводить масові репресії проти цивільного населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-