У Севастополі окупанти імітують ремонт підбитого підводного човна «Ростов-на-Дону» - соцмережі

У Севастополі окупанти імітують ремонт підбитого підводного човна «Ростов-на-Дону» - соцмережі

Фото
Укрінформ
У тимчасово окупованому Севастополі росіяни імітують ремонт підбитого Силами оборони України підводного човна «Ростов-на-Дону».

Про це повідомляє Телеграм-канал "Крымский ветер", передає Укрінформ.

"Наші очі" все бачать: над підбитим підводним човном "Ростов-на-Дону" у Севастополі не проводять жодних ремонтних робіт", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підводний човен був уражений ракетним ударом 13 вересня 2023 року, тоді він знаходився в сухому доку Севастопольського морзаводу. Після того, як пробоїну в борту закрили, підводний човен на початку червня перетягли до 13-го судноремонтного заводу Чорноморського флоту Росії в Кілен-бухті. Субмарину сховали під навісом із маскувальних сіток.

Читайте також: Знищену російську субмарину «Ростов-на Дону» відновлювати економічно невигідно - розвідка Британії

Підводний човен "Ростов-на-Дону" повторно був атакований 2 серпня і затонув в акваторії заводу. Пізніше підводний човен був піднятий з дна шляхом прокачування баластових цистерн.

З того часу жодних суттєвих робіт на підводному човні не проводилося, повідомляє джерело, йде імітація діяльності з нібито введення "Ростов-на-Дону" в дію.

"Реально субмарину треба списувати, але приймати таке рішення ніхто не хоче, інформує наше джерело", - додали в Телеграм-каналі.

Раніше Укрінформ повідомляв, що Сили оборони України уразили в порту Севастополя підводний човен Чорноморського флоту РФ "Ростов-на-Дону".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-