Росіяни на ТОТ України почали підготовку до виборів Держдуми

Росіяни на ТОТ України почали підготовку до виборів Держдуми

Укрінформ
Росіяни почали готувати тимчасово захоплені території України до виборів у Держдуму, зокрема Центральна виборча комісія РФ має затвердити нову схему одномандатних округів, збільшивши їх кількість.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна державна адміністрація.

Тимчасово захоплені території України почали готувати до виборів у Держдуму РФ, які мають відбутися у 2026 році. У 2025 році Центральна виборча комісія РФ має затвердити нову схему одномандатних округів на заміну ухваленій у 2015 році. Основний критерій, що враховуватиметься при "нарізанні" округів і, відповідно, визначенні їх кількості, - загальна чисельність населення на захоплених територіях, зазначають в ОДА.

Основна арена для маніпуляцій - так звані "ЛНР" і "ДНР", куди масово завозять жителів віддалених регіонів Росії, сім’ї російських військових, дешеву робочу силу.

"Де саме вони будуть голосувати - на окупованих територіях чи вдома - не має значення. Чи залишаться живими на той момент російські військові - ЦВК РФ теж не хвилює. Головне - реєстрація", - йдеться в повідомленні.

"Ще одна лазівка для маніпуляції - кількість місцевого населення, що повернулася або приїде в день виборів. Місцеві окупаційні органи влади можуть подати до РФ будь-які цифри з цього приводу", - наголосили в ОДА.

У пенсійних структурах так званої "ЛНР" не враховують документів, що підтверджують стаж, зокрема пільговий, здобутий на підприємствах, які були розташовані на захоплених росіянами у 2022 році територіях. Особам, які звертаються за оформленням відповідних виплат, нараховують пенсії на загальних засадах за даними, що містяться у трудовій книжці та архівах, зібраних до 2014 року, підкреслили в обладміністрації.

Читайте також: Жителі «ЛНР» за права власності на нерухомість повинні платити державне мито РФ - Лисогор

За словами начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора, "основні атакуючі зусилля росіяни зосередили на Лиманській ділянці фронту. Тиснуть з декількох напрямків. Наші захисники зупинили штурми росіян біля Макіївки, де противник намагався прорвати оборону українських бійців".

Як зазначив Лисогор, "окупанти не припиняють артилерійських обстрілів, продовжують у великій кількості застосовувати безпілотники. Лише поблизу Балки Журавки вони спрямували в наш бік 22 БПЛА за добу. По Новоєгорівці завдано авіаційного удару".

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захоплених територіях Луганщини за два роки відсоток місцевих співробітників силових відомств зменшився, натомість залучають приїжджих з Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-