Білий дім: Рішення про вилучення активів РФ має ухвалюватися спільно із союзниками

Білий дім: Рішення про вилучення активів РФ має ухвалюватися спільно із союзниками

Укрінформ
Для того, щоби забезпечити вилучення близько $300 мільярдів заморожених суверенних активів РФ та передати їх у якості допомоги Україні, США та союзним країнам необхідно досягти спільного рішення для цього.

Таку позицію озвучив у вівторок під час телефонного брифінгу радник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми вважаємо, що варто спробувати розглянути потенційне використання заморожених російських активів для допомоги Україні, зокрема для її відбудови», - підкреслив Кірбі.

Він також зазначив, що Сполучені Штати не можуть зробити це в односторонньому порядку, оскільки активи зберігаються по всьому світу.

«Тому потрібно забезпечити участь і допомогу з боку наших союзників і партнерів, інакше це не спрацює», - наголосив він.

Читайте також: США переконуватимуть G7 передати Україні прибутки від заморожених активів РФ - Reuters

У цьому зв’язку він підкреслив, що робота ведеться, і це питання обговорюється. В тому числі, його порушували міністр фінансів США Джанет Єллен, держсекретар Ентоні Блінкен та інші представники адміністрації під час міжнародних зустрічей.

При цьому Кірбі вкотре підкреслив, що для того, аби досягти ефективних результатів, «потрібно залучити до цього друзів та партнерів».

Читайте також: Парламент Естонії дозволив використовувати заморожені активи РФ на користь України

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня заступник міністра фінансів США Воллі Адеємо висловив переконання, що конфіскація заморожених російських активів покаже Кремлю відданість союзників України тривалій підтримці Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-