На Харківщині відновили рух мостом через Сіверський Донець

На Харківщині відновили рух мостом через Сіверський Донець

Фото
Укрінформ
Агентство відновлення завершило ремонтні роботи на мосту через Сіверський Донець на Харківщині; рух шляхопроводом відновлено.

Про це повідомила пресслужба Державного агентство відновлення та розвитку інфраструктури, передає Укрінформ.

«Відновили рух мостом через Сіверський Донець на Харківщині. Міст підірвали ще в лютому 2022 року під час наступу російського війська. Сапери підірвали лише два прогони моста, аби відновити споруду можна було якомога швидше та з мінімальними затратами», - йдеться в повідомленні.

Після звільнення регіону поруч зі зруйнованим шляхопроводом була влаштувана тимчасова переправа з двох модульних мостів, наданих за підтримки норвезького уряду.

Під час відновлення самого мосту повністю було замінено дві прогонові будови та дві опори. Капітально відремонтувано всі конструкції з урахуванням сучасних навантажень. Встановлено автономне освітлення на основі сонячних панелей, а також перильні та бар’єрні огородження.

Наразі Агентство проводить відновлювальні роботи на 13 штучних спорудах у Харківській області. Ще на 9 запланованих до відновлення спорудах роботи призупинені або не розпочиналися через близькість до лінії фронту.

Читайте також: Між Києвом та Гостомелем повністю відновили рух мостом

Як повідомлялося, Агентство відновлення готує проєкт будівництва нової черги пропускного пункту «Ягодин - Дорогуськ», реалізація якого дозволить збільшити його пропускну спроможність на 10-15%.

Фото: Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-