У дитсадочку Ірпінської громади облаштували укриття за кошти уряду Литви

У дитсадочку Ірпінської громади облаштували укриття за кошти уряду Литви

Фото
Укрінформ
В одному із садочків Ірпінської громади Київської області відкрили укриття, яке облаштували за допомогою уряду Литви.

Як передає Укрінформ, про це голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко повідомляє у Фейсбуці.

«В більшості закладів освіти Київщини вже маємо належно облаштовані укриття. Загалом їх понад 1,2 тис. Там, де їх наразі немає, будуть облаштовані найближчим часом. Сьогодні відкрили ще одне укриття – в садочку «Івасик-Телесик» села Козинці Ірпінської громади», - зазначив Кравченко.

Відремонтувати садочок допоміг уряд Литви.

«Завдяки цьому дитячий садочок може повернутися до повноцінної роботи і вже приймати відвідувачів. Адже укриття – це одна з головних умов для безперервного навчання. Мав нагоду особисто подякувати за допомогу Голові Сейму Литви Вікторії Чмілітє-Нільсен, яка відвідала садочок», - підкреслив Кравченко.

У дитсадку Ірпінської громади облаштували укриття за кошти уряду Литви / Фото: Руслан Кравченко - голова Київської ОДА

Дитсадок розрахований на 60 вихованців. Внаслідок бойових дій на Київщині у 2022 році заклад був пошкоджений, його відновили коштом громади. Однак укриття не було, тому профінансувати його ремонт укриття погодилося Центральне агентство з управління проєктами Литовської Республіки. Протирадіаційне укриття відремонтували за 2,5 місяці. Його площа – 350 м².

Облаштовані три евакуаційні виходи та всі умови для безпечного, комфортного перебування малечі: спортивна кімната, приміщення для сну, ігрова кімната. Облаштований медпункт, кімнати для зберігання харчових продуктів та води, їдальня та санвузли.

Для дітей з особливими освітніми потребами на сходах встановили підйомно-опускне обладнання, облаштували тактильну плитку на підлозі, тактильні контрастні мнемосхеми, поручні-направляючі.

Читайте також: Естонія спрямує €56 мільйонів на реалізацію проєктів у Житомирській області

Як повідомляв Укрінформ, голова Сейму Литви Вікторія Чміліте-Нільсен виступила у Верховній Раді України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-