У Фінляндії проведуть конференцію щодо екологічного відновлення України

У Фінляндії проведуть конференцію щодо екологічного відновлення України

Укрінформ
У суботу, 19 жовтня, у Гельсінкі відбудеться міжнародна конференція, присвячена восьмому пункту української Формули миру "Екологічна безпека".

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті фінського уряду.

На конференції, яку очолить міністр з питань довкілля та клімату Фінляндії Кай Мюккянен, виступить фінський прем’єр-міністр Петтері Орпо.

До онлайн-зустрічі доєднаються представники політичного керівництва України, а також представники різних держав і міжнародних організацій, йдеться у пресрелізі.

Зазначається, що захід є частиною серії тематичних зустрічей, організованих за всіма десятьма пунктами української Формули миру. Його мета – сприяння екологічній безпеці в рамках більш широкого мирного плану України. Фінляндія разом з Німеччиною та Болгарією співголовують у робочій групі з екологічної безпеки.

Читайте також: В Україні розслідують понад 200 справ за фактами воєнних злочинів проти довкілля - Гринчук

На конференції розглянуть шляхи підтримки України у її відновленні відповідно до принципів «зеленого переходу» та сталого розвитку.

Як повідомляв Укрінформ, 16 жовтня Президент України Володимир Зеленський заявив, що за два роки майже 100 країн з усіх частин світу підтримали українську Формулу миру задля відновлення справедливості для українського народу.

Росія завдала Україні, зокрема, екологічних збитків на понад 2,6 трильйона грн.

Фото: valtioneuvosto.fi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-