Шмигаль обговорив з маршалком Сейму Польщі відбудову українських енергооб'єктів

Шмигаль обговорив з маршалком Сейму Польщі відбудову українських енергооб'єктів

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із маршалком Сейму Польщі Шимоном Головнею, під час якої сторони обговорили відбудову українських енергооб’єктів.

Про це повідомив прем‘єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Насичена зустріч із маршалком Сейму Польщі Шимоном Головнею. Обговорили ситуацію в енергетичному секторі та відбудову українських енергооб’єктів. Відзначив ефективність оновленого торік українсько-польського інтерконектора. Це додає надійності в роботі української енергосистеми як частини європейської енергомережі", - написав він.

Водночас Шмигаль розповів про плани з розбудови децентралізованої енергомережі.

"Розраховуємо на підтримку й допомогу Польщі, адже це підвищить захист проти російських ракет і дронів", - зауважив прем'єр-міністр.

Глава уряду також зазначив, що сторони окремо проговорили двосторонні проєкти у сфері інфраструктури. Головня запевнив, що Польща надалі підтримуватиме їх реалізацію.

Шмигаль також подякував за участь Польщі в Глобальному саміті миру та підтримку пунктів Формули миру. А також за підтримку в протидії російській агресії, підтримку євроінтеграції та відкриття перемовин про вступ України в ЄС.

Читайте також: Зеленський і маршалок Сейму Польщі обговорили захист українського неба

Як повідомляв Укрінформ, Польща від початку повномасштабного вторгнення Росії надала Україні військової допомоги майже на $4 мільярди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-