У МЗС обговорили з польською делегацією безпеку, інвестиції та відбудову України

У МЗС обговорили з польською делегацією безпеку, інвестиції та відбудову України

Укрінформ
Перший заступник міністра закордонних справ Андрій Сибіга обговорив із польською делегацією на чолі з головою Комісії із закордонних справ Сейму Павелом Ковалем безпекові та фінансові потреби України, а також залучення польського бізнесу та інвестицій до відбудови України.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України за підсумками зустрічі 19 червня, передає Укрінформ.

Зазначається, що сторони розглянули питання оборони, безпеки та фінансових потреб України, бажання України приєднатися до Європейського Союзу та НАТО, а також інші актуальні питання українсько-польського порядку денного.

Співрозмовники обмінялися думками щодо залучення польського бізнесу та інвестицій до відбудови України, розвиток інфраструктурних та транскордонних проєктів, а також забезпечення безпеки критичної інфраструктури України.

Сибіга позитивно відзначив діяльність Польського агентства інвестицій і торгівлі, за сприяння якого цими днями у Києві проходить ІІІ Форум відбудови України – РАІН «Інтеграція – Економіка – Партнерство».

Читайте також: Шмигаль обговорив з маршалком Сейму Польщі відбудову українських енергооб'єктів

Як повідомляв Укрінформ, 14 червня країни Євросоюзу принципово погодили на рівні постійних представників рамки переговорів щодо приєднання України й Молдови до ЄС. Очікується, що бельгійське головування скличе першу міжурядову конференцію з цього приводу 25 червня.

Переговірні команди України та ЄС узгодили текст безпекової угоди, її буде підписано найближчим часом.

Фото: МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-