Українські компанії зобов'язалися відновити два відділення «Охматдиту» - Радуцький

Українські компанії зобов'язалися відновити два відділення «Охматдиту» - Радуцький

Укрінформ
Три українські компанії взяли на себе зобов’язання відновити Центр орфанних захворювань та генної терапії, а також травмпункт лікарні «Охматдит».

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Український бізнес активно долучився до допомоги «Охматдиту». Сьогодні особисто прийняв від донаторів потужні генератори на 300 кВт для лікарні», - зазначив Радуцький.

За словами депутата, одна з компаній надасть акумуляторні прилади для вуличного освітлення «Охматдиту», щоб можна було і ввечері проводити аварійно-відновлювальні роботи.

«Вже сьогодні я маю підтвердження від двох компаній, які відновлять відділення для дітей, хворих на орфанні захворювання (Центр орфанних захворювань та генної терапії «Охматдиту» - ред.)», - повідомив Радуцький.

Крім того, ще одна компанія взяла на себе зобов’язання відновити травмпункт у лікарні.

Міжнародні партнери та фонди також готові допомагати у відновленні лікарні. «Меценат Воррен Баффет вже тричі телефонував і вимагав перелік необхідного. У МОЗ зазначили, що потрібно ще декілька днів для того, щоб зробити чіткий перелік потреб», - зауважив Радуцький.

Читайте також: Ляшко: Новий корпус «Охматдиту» можна відновити протягом трьох місяців

Як повідомлялося, Росія 8 липня завдала ракетного удару по київській дитячій лікарні «Охматдит», де лікуються діти з усієї України. Під час атаки в Охматдиті перебували 627 дітей, восьмеро з них зазнали поранень, двоє дорослих загинули.

Рятувальники проводять аварійно-відновлювальні роботи в "Охматдиті" / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

За даними співзасновника монобанку Олега Гороховського, українці та український бізнес за 22 години збору задонатили понад 250 мільйонів гривень на відновлення Охматдиту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-