У Бучі відновили пошкоджену росіянами водопровідну споруду

У Бучі відновили пошкоджену росіянами водопровідну споруду

Фото
Укрінформ
У Бучі Київської області завдяки міжнародним партнерам відновили майданчик водопровідних споруд, що зазнав значних пошкоджень на початку повномасштабного вторгнення російських військ.

Про це голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«9 тисяч мешканців Бучі віднині мають доступ до якісної питної води», – зазначив він.

За словами Кравченка, для очищення води в місті встановили сучасне обладнання – станцію знезалізнення, яка працює автономно та не потребує постійного технічного обслуговування. Для знезалізнення води система використовує кисень з подальшим пропусканням через спеціальні напірні фільтри.

Нова станція обслуговує житлові будинки, дитячий садок та ліцей Бучі.

Вартість реконструкції об'єкта, за даними Кравченка, становить майже 100 тисяч євро. Це один із проєктів соціальної інфраструктури, який фінансує Європейський інвестиційний банк в межах Програми з відновлення України в партнерстві з Європейським Союзом, Мінвідновлення, Міністерством фінансів та Київською ОВА. Технічну підтримку надає Програма розвитку ООН.

«Наша мета – реалізувати такі ж проєкти і в інших громадах. Щоб мешканці області постійно мали доступ до якісної питної води. Адже замало лише повернути людей до їхніх відновлених осель. Потрібно створити їм комфортну соціальну інфраструктуру», – заявив очільник ОВА.

Він наголосив, що відбудова Київської області здійснюється з урахуванням визначеного урядом принципу: «Відбудувати краще, ніж було».

Читайте також: United24: в Ірпені відновили багатоповерхівку, зруйновану РФ на початку повномасштабної війни

Одним із пріоритетів є модернізація інфраструктурних об’єктів, серед яких – і система водопостачання.

Як повідомляв Укрінформ, пошкоджень чи руйнувань унаслідок російської збройної агресії у Київській області зазнали 29 тисяч об’єктів, з них понад 17,5 тисяч уже вдалося повністю або частково відбудувати.

Фото: Київська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-