Комісар ООН пообіцяв допомогти Харкову модульними будиночками

Комісар ООН пообіцяв допомогти Харкову модульними будиночками

Фото
Укрінформ
Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді пообіцяв допомогти Харкову модульними будиночками.

Про це він сказав під час прес підходу у Харкові, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми не можемо робити велику перебудову, реконструкцію, але ми можемо надати засоби для швидкого ремонту. Наприклад, сьогодні мер запитав, чи можемо ми допомогти людям модульними будиночками. Ми готові допомогти для тих, хто потребує цього”, - сказав Гранді.

Під час поїздки комісар ООН побував на одному зі зруйнованих Росією енергооб’єктів, узяв участь у засіданні Офісу міжнародного співробітництва щодо підготовки до опалювального сезону на Харківщині, ознайомився з роботою центру адаптації “Свій”.

Крім того, комісар побував на місці російського авіаудару на пр.Гагаріна, де 22 червня в житловому будинку загинули двоє людей і понад 40 дістали поранень.

Читайте також: Шмигаль перевірив роботу одного з енергооб’єктів у Харкові

“Це вже не перший раз, коли я приїжджаю в Україну, в Харків в тому числі. Я, на жаль, дуже часто бачу таку картину і щоразу перебуваю в шоці. Щойно міський голова нам розповів, що авіабомба прилетіла і вбила людей у суботу. Це неприпустимо. Учора я відвідував дитячу лікарню в Києві, у мене була така сама реакція. Цього ранку я також побачив одну зі зруйнованих теплових станцій - така сама реакція”, - зазначив Гранді.

Він додав, що ООН і надалі допомагатиме українцям.

Верховний комісар ООН у справах біженців приїхав у Харків / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

“Щодо того, що ми можемо зробити? Організація, яку я представляю, гуманітарна. В Україні я першочергово для того, щоб висловити солідарність народу України, особливо Харкову. А також і з більш практичною місією, бо уряд України хоче посилити, пришвидшити допомогу для підготовки до зими. Тут багато ми бачимо викликів щодо інфраструктури. Це виходить за межі нашої організації. Але ми продовжуємо співпрацювати з урядом України, владою на місцях заради того, щоб допомогти людям”, - сказав Гранді.

Як повідомлялося, верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді 17 липня перебуває у Харкові.

16 липня під час зустрічі комісара з Президентом Володимиром Зеленським стало відомо, що УВКБ ООН виділяє 100 млн доларів на допомогу Україні в зимовий період.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-