У Миколаєві відкрили дитсадок із укриттям для 200 дітей

У Миколаєві відкрили дитсадок із укриттям для 200 дітей

Фото
Укрінформ
У Миколаєві відкрився дитячий садок із безпечним укриттям, завдяки якому майже 200 дітей змогли повернутися до навчального процесу.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Миколаївської ОВА, передає Укрінформ.

“У вівторок, 30 липня, у Миколаєві відбулось урочисте відкриття садочка, який не працював з лютого 2022 року через відсутність укриття. Завдяки новим заходам безпеки майже 200 дітей змогли повернутися до навчального процесу”, - йдеться в повідомленні.

У Миколаєві відкрили дитсадок із укриттям для 200 дітей Фото: Миколаївська ОДА

Зазначається, що укриття у дитсадку було облаштоване БФ «SavED» у співпраці з Данською радою у справах біженців (DRC) за фінансової підтримки від Novo Nordisk.

Читайте також: Карандєєв: В укриттях мистецьких шкіл має продовжуватися навчальний процес

В ОВА зазначили, що в укритті є все необхідне для повноцінного продовження навчання, ігор чи сну під час повітряних тривог, а саме: є дві спальні зони, зона для спорту та активностей, а також санвузол.

Крім того, на сходах в укриття встановлений підіймач, щоб підвищити інклюзивність закладу.

Простір в укритті організований таким чином, що працівники дитсадка швидко і легко можуть трансформувати кімнати під потреби дітей: розставити мобільні ліжечка для сну, чи навпаки, зібрати їх і організувати для дітей групові активності чи малювання.

“Ми вдячні нашим міжнародним партнерам за допомогу у створенні безпечних умов для наших дітей. Цей садочок є важливим кроком у формуванні безпечного та комфортного середовища для їхнього розвитку”, – наголосив начальник ОВА Віталій Кім.

Як повідомляв Укрінформ, в освітніх закладах Київської області вже функціонують 1 285 укриттів і з метою посилення безпеки в школах та дитячих садках триває облаштування нових.

Фото: Миколаївська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-