УВКБ ООН профінансує будівництво модульного містечка для переселенців на Сумщині

УВКБ ООН профінансує будівництво модульного містечка для переселенців на Сумщині

Укрінформ
Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) профінансує будівництво модульного містечка для переселенців на Сумщині – підписано тристоронній меморандум з ОВА та Нижньосироватською сільською радою.

Про це у Фейсбуці повідомляє Сумська ОВА, передає Укрінформ.

«УВКБ ООН профінансує будівництво модульного містечка переселенців на Сумщині. Відбулося офіційне підписання Тристоронньої угоди між Сумською обласною військовою адміністрацією, Нижньосироватською сільською радою та УВКБ ООН (проєкт Q-tochok)», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, проєкт з будівництва модульних будинків є пілотним як для УВКБ ООН, так і для Сумської обласної військової адміністрації та громади. 

Досі УВКБ ООН допомагало відбудовувати окремі об’єкти, житлові будинки на місці зруйнованих. Але з огляду на евакуацію населення з п’ятикілометрової зони, зокрема, потребу в переселенні родин з дітьми, фундація спільно з ОВА та громадою спільно сформували проєкт, який сьогодні формалізовано через підписання тристороннього Меморандуму.

Йдеться про пілотний проєкт Q-tochok, який передбачає встановлення модульних будинків на території Нижньосироватської сільської ради для швидкого вирішення житлових потреб 70 осіб, які через надзвичайні обставини змушені були залишити свої домівки. На території Нижньосироватської територіальної громади планується встановлення 10 будинків. Відповідно до проєкту, встановлюватимуть будинки, розраховані на проживання до 4 осіб, до 6 та до 9 осіб. 

Читайте також: На деокупованій Херсонщині побудували модульне містечко для переселенців

Загальна кошторисна вартість модульних будинків (з установкою) становить 16,3 млн грн (приблизно 408,2 тис. дол. США) і покривається коштом УВКБ ООН в Україні.

Відбір домогосподарств для подальшого проживання у житлових будинках проводитиметься Відбірковим комітетом, до складу якого входитимуть сім представників УВКБ ООН та по два представники від Сумської ОДА та Нижньосироватської сільської ради.

Відповідно до робочого плану проєкту орієнтовний термін завершення робіт – жовтень 2024 року.

Як повідомляв Укрінформ, Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді пообіцяв допомогти Харкову модульними будиночками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-