МОЗ оголосило відбір представників громадськості у Раду з відновлення Охматдиту

МОЗ оголосило відбір представників громадськості у Раду з відновлення Охматдиту

Укрінформ
Міністерство охорони здоровʼя оголосило відбір представників громадськості у Раду з відновлення зруйнованих будівель Національної дитячої спеціалізованої лікарні Охматдит.

Про це повідомляється на сайті МОЗ, передає Укрінформ.

«Розпочинаємо відбір семи представників громадських об’єднань, їхніх спілок, благодійних організацій, що провадять діяльність у сферах запобігання корупції, захисту прав пацієнтів, розвитку сфери охорони здоров’я, професійних асоціацій працівників сфери охорони здоров'я або у сфері архітектури та містобудування, які увійдуть до персонального складу Ради з відновлення Охматдиту», - йдеться у повідомленні.

Відбір здійснюватимуть члени Ради з відновлення, визначені в першому етапі формування персонального складу. Це представники від благодійників, які зробили найбільші пожертви, проєктів міжнародної технічної допомоги, дипломатичних установ іноземних держав в Україні, міжнародних та міжурядових організацій і фондів, а також по одному представнику МОЗ та Охматдиту.

Відбір здійснюватиметься рейтинговим голосуванням членів Ради за результатами розгляду поданих заявок на участь.

Критерієм для включення представників громадських об’єднань, їхніх спілок, благодійних організацій і професійних асоціацій до складу Ради з відновлення є наявність 3 і більше років досвіду діяльності щонайменше в одній з таких сфер чи напрямів: запобігання корупції; захист прав пацієнтів; розвиток сфери охорони здоров'я, відновлення пошкодженої (зруйнованої) медичної інфраструктури; діяльність професійних асоціацій працівників сфери охорони здоров'я; діяльність професійних асоціацій у сфері архітектури та містобудування.

Читайте також: НАБУ вивчає тендери на відновлення Охматдиту і будівництво Національного військового кладовища

Для того, щоб подати заявку на участь, представники громадськості, які відповідають критеріям, зазначеним у Положенні про Раду з контролю здійснення відновлення зруйнованих (пошкоджених) будівель Охматдиту, мають заповнити та надіслати форму за посиланням не пізніше 14 серпня 2024 року (включно).

Персональний склад Ради з відновлення буде затверджений окремим наказом Міністерства охорони здоров'я.

Як повідомляв Укрінформ, 8 липня РФ здійснила терористичну атаку на дитячу лікарню «Охматдит», внаслідок чого було зруйновано один корпус лікарні, пошкоджено хірургічний та новий корпус Охматдиту.

Після російського терористичного обстрілу безпосередньо на благодійний рахунок НДСЛ "Охматдит" надійшло 312 млн грн пожертв, на рахунок благодійного фонду «Охматдит - здорове дитинство» - 378 млн грн, 320 млн грн зібрано на платформі UNITED-24. 100 млн грн було виділено урядом з резервного фонду.

Також американський меценат Говард Баффет після аналізу всього пошкодженого обладнання виділив 11,2 млн доларів, але допомога буде надана саме обладнанням, а не виділенням коштів на рахунки. Окремо уряд Литви виділив 1 млн доларів. Уряд Німеччини озвучив намір виділити 10 млн євро.

Читайте також: Ляшко обговорив з представниками будівельних компаній варіанти відновлення Охматдиту

19 липня БО «Благодійний фонд «Охматдит» - здорове дитинство» оголосив конкурс на проведення ремонту та внутрішнього опорядження будівлі Сучасного лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ «Охматдит».

Серед 14 учасників за його підсумками була обрана запорізька компанія «Буд-технолоджі». Проєкт «Наші гроші» звернув увагу на те, що пропозиція переможця була дорожча, ніж у інших учасників конкурсу, а також що у компанії немає відповідної техніки для проведення необхідних робіт.

2 серпня міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко заявив, що кошти, зібрані благодійним фондом «Охматдит - здорове дитинство» для відновлення лікарні після російської терористичної атаки, будуть переведені на казначейські рахунки НДСЛ «Охматдит». Їх використання контролюватиме ревізійно-наглядова рада, конкурс на відбудову «Охматдиту» буде проведений через «Прозорро».

Читайте також: МОЗ утворило раду з відновлення Охматдиту

5 серпня наказом МОЗ затверджено Положення про Раду з контролю здійснення відновлення зруйнованих (пошкоджених) будівель Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» - Раду з відновлення Охматдиту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-