На Запоріжжі погодили майже 960 заяв на компенсацію за пошкоджене житло

На Запоріжжі погодили майже 960 заяв на компенсацію за пошкоджене житло

Укрінформ
У Запорізькій області розглянуто і погоджено вже 959 заяв на компенсацію за пошкоджене житло за програмою єВідновлення, на загальну суму 67 млн 200 тис. грн.

Про це на брифінгу щодо реалізації в області програми єВідновлення повідомив директор Департаменту ЖКГ Запорізької ОВА Віталій Литвиненко, передає кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні по Запорізькій області подано 1664 заяви (про компенсацію за пошкоджене майно - ред.), розглянуто та погоджено 959 на суму 67 млн 200 тис. грн. Найбільша кількість заяв, поданих і погоджених, - це Запорізька міська громада, Кушугумська і Комишуватська селищні ради", - зазначив Литвиненко.

Також, за його словами, отримано 185 заяв на компенсацію за знищене майно, 160 з них розглянуто, 102 - схвалені. Сформовано 99 сертифікатів на суму 128 млн грн, троє власників житла отримали компенсацію для будівництва.

Читайте також: Програма єВідновлення запрацювала для мешканців зон активних бойових дій

Крім того, отримали можливість подавати заяви на компенсацію за знищене житло мешканці територій, де ведуться активні бойові дії. З 7 серпня це можна зробити через "Дію", і цим вже скористалися 25 мешканців Оріхова, Гуляйполя і Василівського району Запорізької області.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів вніс зміни до постанови № 473 від 19 квітня 2022 року, які дозволяють проводити обстеження зруйнованого житла на території бойових дій для отримання власниками компенсації.

Фото: Запорізька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-