На відновлення водопостачання на Херсонщині Кабмін виділив понад 107 мільйонів

На відновлення водопостачання на Херсонщині Кабмін виділив понад 107 мільйонів

Укрінформ
На позачерговому засіданні уряд виділив Херсонській ОВА 107,27 млн грн з резервного фонду для проведення необхідних робіт над забезпеченням водопостачання в регіонах, що постраждали від російської агресії.

Про це у Телеграмі повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

«Уряд продовжує системну роботу над забезпеченням водопостачання в регіонах, що постраждали від російської агресії. Під час візиту до Херсонської області минулого місяця було порушено питання необхідності термінового відновлення низки об’єктів водопостачання в регіоні. Профільним відомствам було доручено опрацювати це питання. Сьогодні виділяємо Херсонській ОВА 107,27 млн грн з резервного фонду для проведення необхідних робіт», – написав Шмигаль.

За його словами, за ці кошти буде відновлено водопостачання у трьох населених пунктах, що забезпечить питною водою понад 5 тис. людей.

Читайте також: ЮНІСЕФ профінансує проєкт з водопостачання на Херсонщині

«Учора ми також схвалили Програму комплексного водозабезпечення територій, які постраждали від війни. Це дозволить до кінця 2025 року гарантувати безперебійний доступ до води ще 2 млн українцям», – зауважив прем’єр-міністр.

Як повідомлялося, 20 серпня Кабінет Міністрів схвалив Програму комплексного водозабезпечення територій, які постраждали від війни, що пошириться на 9 областей: Дніпропетровську, Кіровоградську, Донецьку, Запорізьку, Луганську, Миколаївську, Одеську, Харківську та Херсонську. Програма передбачає спорудження систем водозабезпечення, реконструкцію і капітальний ремонт гідротехнічних споруд, розчищення русел річок, будівництво артезіанських свердловин.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-