На Київщині відновили 17 тисяч обʼєктів зруйнованого житла та 90% навчальних закладів

На Київщині відновили 17 тисяч обʼєктів зруйнованого житла та 90% навчальних закладів

Укрінформ
У Київській області відновили 17 тис. обʼєктів житлового фонду та 209 навчальних закладів, які постраждали внаслідок російської агресії.

Про це на брифінгу з нагоди відкриття в Бородянці Литовсько-українського ліцею сказав начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, передає кореспондент Укрінформу.

"У нас пріоритет - повернення людей додому. З 30 тисяч зруйнованих обʼєктів житла ми відновили вже 17 тисяч обʼєктів. Повернення людей без відновлення соціальної інфраструктури, такої як дитячі садочки, школи лікарні, неможливе. Тому для нас серед пріоритетів - відновлення шкіл, дитсадків. На сьогодні ми відновили майже 90% - 209 навчальних закладів, і продовжимо цю роботу", - зазначив Кравченко.

Загалом, за його словами, в Київській області внаслідок російської агресії було пошкоджено 245 навчальних закладів.

У Бородянці відкрився Литовсько-український ліцей, який війська РФ пошкодили на початку повномасштабного вторгнення / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Як додав він, у проєктах з відновлення область співпрацює і з міжнародними донорами, і з міжнародними фінансовими інституціями, зокрема Європейським інвестиційним банком. Загалом, за його словами, за останній рік на відновлення у межах співфінансування з обласного бюджету було виділено 600 млн грн.

Читайте також: У Бородянці відкрився ліцей, який майже повністю був зруйнований росіянами

У подальшому, як зазначив очільник КОВА, буде розглядатися не тільки питання відновлення зруйнованих обʼєктів соціальної інфраструктури, а й розширення їх мережі у звʼязку з тим, що в область приїхало багато внутрішньо переміщених осіб з інших регіонів.

Як повідомляв Укрінформ, у Бородянці, що на Київщині, відкрився Литовсько-український ліцей, який постраждав внаслідок російської агресії та був відновлений за сприяння уряду Литви. У минулому році за сприяння уряду Литовської Республіки було відновлено дитсадок в Ірпені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-