Президент запропонував Нідерландам патронат над Запорізькою областю

Президент запропонував Нідерландам патронат над Запорізькою областю

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський запропонував Нідерландам взяти патронат над Запорізькою областю щодо гуманітарних питань.

Про це Президент сказав під час візиту до Запоріжжя, передає кореспондент Укрінформу.

“Попросив, щоб Нідерланди взяли патронат над нашою Запорізькою обласною областю щодо саме гуманітарних потреб - це школи, бомбосховища, енергетика, укриття. Це для нас важливо. Це для нас важливо, і у нас є кілька прикладів з нашими партнерами в інших областях. Це дійсно працююча модель”, - сказав Зеленський.

Він додав, що Нідерланди підтримують Україну від перших днів повномасштабної війни. Нідерланди є серед лідерів оборонної коаліції з підтримки України (коаліція протиповітряної оборони, коаліція F-16).

“Ми в Запоріжжі, і це дуже відчутне свідчення рішучості Нідерландів та прем'єр-міністра Діка Схофа особисто бути зараз тут в кількох десятках кілометрах від лінії фронту і працювати з нами заради захисту людських життів”, - наголосив Зеленський.

Сьогодні під час робочого візиту до Запоріжжя Зеленський та Схоф відвідали одну із шкіл Запоріжжя. “Пан Прем'єр-міністр бачив, як наші діти, вчителі, як вони радіють можливості повернутись до офлайн навчання, і тут у Запоріжжі це перша офлайн-робота за чотири роки. Спочатку була пандемія і було дистанційне навчання, потім почались роки війни і зараз повернення до нормальності, можливість вчитися просто в школі чи університеті, просто спілкуватись, отримати знання та соціалізацію. Для нашої країни це зараз справді досягнення”, сказав Зеленський.

Читайте також: Нідерланди передають Україні 28 бронетранспортерів-амфібій

За його словами, під час візиту до Запоріжжя він також обговорив з Прем'єр-міністром питання збільшення захисту від російського терору.

“Ключові речі - це ППО, постачання Patriot, ракет, збільшення флоту F16. Є з цього приводу в нас ідеї. А також оборонні пакети для України, снаряди, техніка, санкції проти Росії. Все те, що не дозволяє Росії відкривати нові фронти для України. Обговорили потреби і в будівництві укриттів, зокрема в школах, потребу в безпечному транспорті. Обговорювали велику кількість дефіциту автобусів для наших дітей і інші речі, які ми потребуємо. Я поінформував про ситуацію в нашій енергетиці, наслідки російських ударів і сьогодні є новий пакет підтримки від Нідерландів”, - додав Зеленський.

Він впевнений, що чим більш відчутною буде стійкість України, тим більше українських сімей зможуть повернутись додому.

Як повідомлялося, Володимир Зеленський прибув із робочою поїздкою до Запоріжжя разом з Премʼєр-міністром Нідерландів Діком Схоофом. Вони зокрема відвідали одну із запорізьких шкіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-